Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝ

       ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝ
1.    Μην παίρνετε φυσικές θεραπευτικές ουσίες για σοβαρές νόσους που έχετε μόνοι σας διαγνώσει. Επίσης οι εγκυμονούσες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με τα βότανα. Να ρωτάτε πάντα το γιατρό σας.
2.    Αν ήδη παίρνετε συνθετικά φάρμακα, μην τα αντικαταστήσετε  ούτε να προσθέσετε θεραπευτικά βότανα στην αγωγή σας προτού συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η απότομη διακοπή ενός φαρμάκου ή η αλληλεπίδρασή του με φυσικές θεραπευτικές ουσίες μπορεί να είναι επικίνδυνη.
3.    Βρείτε τα προϊόντα των άγριων ή καλλιεργούμενων φυτών με τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία, έτσι ώστε να διατηρούν αρκετό μέρος των θεραπευτικών ουσιών τους.
4.    Μην αγοράζετε προϊόντα των οποίων δεν σας αρέσει η όψη. Είναι πιθανόν να είναι πολυκαιρισμένα. Να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα που περιέχουν φυσικές θεραπευτικές ουσίες είναι καλά συντηρημένα μέχρι ένα έτος. Μετά χάνουν τα ενεργά συστατικά τους.
5.    Όταν αγοράζετε βότανα φροντίστε να τα καταναλώνετε μέσα σε λίγους μήνες. Μην συντηρείτε αρωματικά και θεραπευτικά βότανα σε βάζα για διαστήματα μεγαλύτερα των πέντε μηνών.
6.    Μην παίρνετε δόσεις μεγαλύτερες από αυτές που επιτρέπονται για κάθε βότανο και μην κάνετε συχνή και συστηματική χρήση των βοτάνων παρά μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο
7.    Μην αγοράζετε μείγματα διαφόρων βοτάνων. Δεν μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητά τους. Κάντε τα δικά σας μείγματα.
8.    Αν παρατηρήσετε κάποια ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως αλλεργίες, εξανθήματα και κεφαλαλγίες σταματήστε αμέσως τη λήψη  των ουσιών.
9.    Να θυμάστε ότι τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα δεν μας θεραπεύουν από σοβαρές νόσους. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν για να αποτρέψουν τις παρενέργειες των θεραπειών σοβαρών νόσων.

10.           Βάλτε τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα στην καθημερινότητά σας και μην υπερβάλλετε ούτε στην ποσότητα ούτε στη συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου