Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Αναζητώντας τη χαμένη γεύσηΑναζητωντας τη χαμενη γευσηΣτα μονοπάτια του δάσους υπάρχει πάντα ένας θησαυρός.


Και μετά την βιοτεχνολογική επανάσταση τι; Καθώς τα υβρίδια και τα μεταλλαγμένα κατακλύζουν την καθημερινότητα της διατροφής μας, συνειδητοποιούμε ότι είναι ώρα να αναζητήσουμε κάτι από το πρόσφατο παρελθόν. Μόλις 30-40 χρόνια πριν οι γιαγιάδες μας είχαν τη γνώση της επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων κατά εποχή.  Θα ξαναγυρίσουμε, λοιπόν, πίσω για να αποκτήσουμε και πάλι, όσο αυτό είναι δυνατό, τη γεύση που χάθηκε.
Κυνόροδον

· · ·
Αυτό το όνομα επιλέξαμε για να παρουσιαστούμε στη έκθεση εναλλακτικών θεραπειών και προϊόντων.

Το αγριοτριαντάφυλλο είναι η κορφή του κόσμου, το rosehip του βουνού, το γκουσμπουρνού των προγόνων μας.

Κόκκινο σαν φωτιά,  συμβολίζει το πάθος για ζωή, την αγάπη για τη φύση.

Στολίζει το τραπέζι μας, μας δίνει τα οφέλη του.

Πώς να αντισταθεί κανείς σε τόση ομορφιά;

«Φύσις ουδέν μάτην ποιεί»  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣΣτα μονοπάτια του δάσους υπάρχει πάντα ένας θησαυρός.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαστε με την συλλογή άγριων καρπών και βοτάνων  και την επεξεργασία τους. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεράκι εργασία και να μοιραστούμε με όλους την προσπάθειά μας.

Δεν είναι μόνο η αγάπη για τη φύση,  μέσα στην οποία μεγαλώσαμε, αλλά και η ανάγκη να προσφέρουμε στον εαυτό μας τον πλούτο που αφειδώς μας προσφέρθηκε.
Οι λέξεις βιολογικός, οικολογικός και τα συναφή έχουν αρχίσει να χάνουν τη δύναμή τους και να κινούν υποψίες για τη γνησιότητά τους. Έτσι στραφήκαμε στα άγρια, αυτά που δεν καλλιεργούνται και φυτρώνουν εκεί όπου τα ευνοεί το κλίμα και το περιβάλλον.
Χωρίς τη χαρά  της περιπλάνησης στα βουνά δεν μπορεί να  τελεσφορήσει μια τέτοια δραστηριότητα. Το μεράκι για ενασχόληση, η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, η κοινοποίηση της δραστηριότητας, είναι πράγματα που πάνε μαζί, ειδάλλως η επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη πλεονεξίας.
Έτσι συμφωνήσαμε οι δύο εταίροι σ’ αυτήν την προσπάθεια: Να μην γίνουμε ποτέ πλεονέκτες. Δεν έχουμε στόχο να παράγουμε τόνους προϊόντων για να θρέψουμε όλο τον πληθυσμό. Έχουμε την ιδέα να δείξουμε το δρόμο για τον ωραίο, φυσικό, ενδιαφέροντα  φυτόκοσμο της ορεινής Ελλάδας. Εμείς ξεκινάμε.  Υπάρχει χώρος για όλους, αρκεί να έχουμε σεβασμό απέναντι και στη φύση και στους ανθρώπους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου